Ittasan vagy betegen
már nem dolgozhatsz – 2. rész

Folytatjuk cikkünket, melyben arról kérdezzük Oláh Tibort,
a PAN Corp Reorg Kft. ügyvezetőjét
, hogy milyen új kérdéseket
vet fel a jelenlegi egészségügyi helyzet munkahelyi egészséggel
és biztonsággal kapcsolatban, valamint hogyan segíthet ebben az iSaac platform a cégeknek.

Cikkünk előző része itt olvasható.

A COVID-19 új kérdéseket vet fel a munkahelyi egészséggel és biztonsággal kapcsolatban. Tudatosak az alkalmazottak, vagy tanítani kell őket például a helyes maszkhasználatra vagy a folyamatos önkontrollra (például: lázmérés)?

A munkahelyi egészségvédelem kifejezetten magas színvonalú Magyarországon. Képzett szakemberek és jó minőségű eszközkészlet áll rendelkezésre általában. A jelenlegi helyzet inkább arra hívja fel a figyelmet, hogy azokat az ellenőrzéseket, amelyeket korábban szúrópróbaszerűen végzett valamilyen a személyzet, manapság 100 százalékban elvártak. Felértékelődött és a figyelem középpontjába került a külső biztonsági zóna szűrő szerepe.

Csak egy- két kiragadott példa:

  • a tradicionális beléptetőrendszerekkel kapcsolatos egyszerű ’’használati elvárás” átalakul. Több kell az áteresztési dinamikánál. Szűrni/mérni kell a tudásszintet, mérésekkel igazolni az alkalmas állapotot, alternatív módon megerősíteni a személyazonosságot, felkonferálni az igényt és a rendkívüli eseményt automatikusan.
  • a biztonsági övezetekkel kapcsolatos hatékonyság-mérési igény és logika szintén átalakul. A térpont rizikójához rendelt, megfelelő eszköz és az operációba bevont szakember feladatismerete a döntő fontosságú.

Már a munkába indulás pillanatában arra kell gondolni, hogy ne legyen akadályoztatva a saját tevékenységem. A tudatosság nemcsak a vezetők dolga, hanem mindenkié. Arra született az iSaac megoldásunk, hogy ezt a vállalati filozófiát a kollektíva magáévá tehesse.

Milyen következményei lehetnek annak, hogy ha lázasan, betegen, akár koronavírussal fertőzötten megyünk dolgozni? Miképpen befolyásolja ez a termelékenységet?

Nem jellemző, hogy valaki lázasan erős tünetekkel akar munkába állni. Nem csak most, de általában is tilos intenzív egészségügyi problémával jelentkezni a munkahelyen. Az optimális ellenőrzési eljárás már az átlagostól eltérő eseményt is képes jelezni. Mindezt úgy, hogy a tünetek a betegen nem is észlelhetők, még saját maga számára sem. Nemcsak a munkahelyi közösségre és saját magára jelenthet közvetlen vagy közvetett fenyegetést az illető, de vannak olyan termékek, amelyek gyártásánál kizárják, hogy bizonyos tünetekkel rendelkező egyén kapcsolatba kerüljön – akár közvetve is – a technológiával, ugyanis a szennyezett termékkel a veszélyforrás könnyen kiléphet a lokális zónából.

Az iSaac biztonsági platformja már a kapuknál képes jelezni, ha az egyik munkatárs betegen vagy épp ittas állapotban érkezik a munkahelyére. Az eddigi tapasztalatotok szerint mennyire készültek fel a mai gyártó vállalatok az új egészségügyi helyzetre?

Megfelelően felkészültek, ha be tudták szerezni a megfelelő manuális eszközöket, ha van személyzet, aki működteti ezeket. Ha viszont a fenntarthatóság oldaláról nézzük, érdemes átgondolni egy alternatívát.

A biztonsági rendszer fogalma azt jelenti, hogy a megfelelően strukturált eszközök állandó hatásfokkal, rögzített intenzitással, elérik a védelmi potenciál maximumát. Ez kizárja a véletlenszerűséget, a szubjektivitást és a manualitást. Ma már nem elég kitölteni egyszer egy papírt arról, hogy egészségesek vagyunk, hanem valóságos adatokra van szükség. Valós idejű adatok kellenek, amik megmásíthatatlanok és szükség esetén automatikusan megjelennek annak az eszközén, aki intézkedési kötelezettséggel van megbízva.

És ha már koronavírus. Az érintésmentes azonosítás, beléptetés milyen módon érhető el az általatok fejlesztett rendszerrel?

Ez a 2021-ben tervezett fejlesztésünk meghatározó része. Érkezik a gesztusvezérlés és az applikáció, ami a saját eszközhasználatot teszi lehetővé.

A vállalaton belüli oktatásra (legyen az egészségügyi vagy speciális) is szakosodtatok. Mit kell erről tudni?

A biztonság egyik alappillére a tudatosság. A felkészültséghez szükség van flexibilis infrastruktúrára, ami lehetővé teszi az ismeretanyag időtől és helytől független elérhetőségét. Igazolható legyen az, hogy valaki dokumentált és érvényes kompetenciateszttel rendelkezik. Azután már csak eszközre van szükség a tudás megszerzéséhez, amelyet az iSaac biztosít. A tudástér olyan Quality, SHE, HR támogató infrastruktúra lesz rövidesen, amit nem nélkülözhet egyetlen magas vállalati kultúra sem.

NEW technology magazin